joi, 31 octombrie 2013

Bucuresti, zero asfalt.


Nu vreau sa fac teoria alergarii pe alte suprafete decat asfalt sau beton. Se gasesc tone de materiale pe tema asta. Vreau doar sa prezint niste zone de acest tip din Bucuresti si din apropiere. Cui ii plac astfel de alergari s-ar putea sa ii foloseasca cele ce urmeaza.

Voi prezenta doar zone in care am alergat personal, chiar si pe cele arhicunoscute, continuind sa actualizez postarea pe masura ce imi maresc zestrea.

 

Padurea Baneasa si Padurea Tunari

 

Suprafata de alergare e buna, fara denivelari prea multe. Mai buna in Baneasa ca in Tunari.
Nu imi place sa alerg pe-aici vara, sunt prea multe panze de paianjen, tantari, viespi, (mai nou mistreti), vegetatie, in schimb e racoare. Chestie de gust. Un alt dezavantaj este semnalul gps mai slab sub copaci, imi indica regulat o viteza mai mica ca cea reala.

http://connect.garmin.com/activity/274219565

  

Baneasa - Aeroportul Otopeni (zona traseului Prima Evadare)


Ramificatia nordica, dincolo de centura, nu are o suprafata de alergare prea buna (denivelata). Semnal GPS evident bun in zonele fara copaci. Chiar la coltul nordic al padurii e o stana, atentie la caini, sunt destul de parsivi astia.

http://connect.garmin.com/activity/360139666

 

Padurea Cernica


Am nimerit-o plina de balti, noroi si tantari, nu prea placut. Pe latura din NE  a trebuit sa alerg mai tot timpul aplecat din cauza vegetatiei. Latura din SE are si piatra, cred ca rezista si la ploi mai zdravene. Se pot face niste ture frumoase si prin padurea asta.

http://connect.garmin.com/activity/189356895

 

Ciorogarla - Mihai Voda


Suprafata bunicica. Ceva caini in zona.

http://connect.garmin.com/activity/380695286



DN4-Comuna Berceni

 

Una dintre zonele mele preferate. Starea drumurilor pare variabila datorita activitatilor agricole. Eu le-am intalnit in stare foarte buna, in special ramificatia sudica a traseului era foarte neteda, cu un pic de imaginatie te poti crede in Kenya, la meseriasi. Am prins si ploaie, devine impracticabil pe noroi.

http://connect.garmin.com/activity/395959110
























 

Stadionul Iolanda Balas


Are asfalt? Nu. Asa ca mentionez si stadioanele pe care am alergat.
Pana de curand credeam ca e deschis 24/24 insa la ultima iesire foarte matinala am alergat pe strazi pana pe la 6 cand s-a deschis.
In zilele cand e pe bani, e 8 lei. Abonamentul, 90 parca.
Un avantaj ar fi traficul redus, cel putin in zori rareori am vazut mai mult de 2-3 persoane.

 

Crematoriul Cenusa


Nu, n-am innebunit inca. Aici e un mic platouas pe care poti da ture de cca 300m pe niste carari foarte bune. Si aici GPS-ul arata o viteza mai mica decat cea reala.

http://connect.garmin.com/activity/381852178

























Baltile Vacaresti

 

Un tur complet are cam 5km. De evitat partea nordica si vestica, poteca nu e grozava in nord iar in vest sunt haite de caini feroci. Sudul si estul sunt chiar OK. Chiar printre balti nu am avut curaj sa alerg, am fost o singura data sa fac poze, am iesit in regula.

http://connect.garmin.com/activity/191182818






Un comentariu: